Programlar

Bilimsel Program

Onur Konuklarımız

Prof.Dr.İsmet Kırpınar Kimdir?

1954 Erzurum doğumlu İsmet Kırpınar, ilk ve orta öğrenimini Horasan İlk ve Orta okullarında ve Erzurum Lisesi’nde tamamladıktan sonra girdiği Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1979’da mezun oldu. Bir süre Narman Sağlık Ocağı Hekimliği yaptı. Uzmanlık eğitimini Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaparak Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hastanesi ile Erzurum Numune Hastanesi’nde çalıştı. 1992 yılında psikiyatri doçenti oldu. Aynı yıl öğretim üyesi olduğu Atatürk Üniversitesi’nde 1997’de profesörlüğe atandı. Başhekimlik, Dekan yardımcılığı, Etik Kurul Başkanlığı gibi idari görevler dışında çok sayıda mesleki ve sosyal kuruluşlarda yönetici ve üye olarak görev yaptı. Psikiyatri konulu birçok kongrede başkan, düzenleyici ve konuşmacı olarak yer aldı. Yurt içi ve yurt dışında yayımlanan bilimsel dergilerde kabul edilmiş 100’den fazla yayını ve basılı kitapları vardır. Halen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmaktadır.

Prof.Dr.Hasan Yazıcı Kimdir?

1945 yılında İstanbul’da doğdu, 1969’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İç Hastalıkları ve romatoloji uzmanlık eğitimini sırasıyla 1973 ve 1974 yıllarında ABD’de Albert Einstein Medical Center – Philadelphia-Nebraska ve Creighton Üniversiteleri – Omaha- da t amamladı. Doçentlik ünvanını  aldığı 1978 yılında Cerrrahpaşa Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı’nı kurdu. 1988 yılında profesör ünvanı kazanan Yazıcı, emekli olduğu 2012 yılına kadar bilim dalı başkanlığını yürüttü. Romatoloji içindeki başlıca ilgi alanları Behçet Sendromu Erişkinde iltihapla seyreden romatizmal hastalıklar (Romatoid artrit, Sistemik Lupus Eritematozus, Skleroderma, Ankilozan Spondilit, Sedef Romatizması, Ailesel Akdeniz Ateşi vb.), Vaskülitler, Behçet Hastalığı, nedeni bulunmayan ateş veya lokal/genel ağrı ve klinik çalışma metodolojisidir.

Inspiring Talks

Prof. Dr. İbrahim Celalettin Haznedaroğlu Kimdir?

Prof. Dr. İbrahim Celalettin Haznedaroğlu 1988 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda başladığı uzmanlık eğitimini 1993’te bitirerek İç Hastalıkları uzmanı olmuştur. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Hematoloji Ünitesi’nde yan dal eğitimini tamamlayarak Hematoloji uzmanı olmuş ve aynı sene Doçentlik sınavında başarılı olmuştur. 1996-2003 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Ünitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Haznedaroğlu, Şubat 2003’te profesörlüğe yükselmiştir. Kanaması olan hastalarda kanamayı durduran bir ilacı ekibiyle birlikte geliştirmiştir. Lenfoma akut ve lösemi gibi hastalıklar başta olmak üzere kemik iliği, lenfler ve kan ile ilgili hastalıkları incelemektedir. Patolojik hemostaz mekanizmaları başlıca çalışma alanlarındandır. Avrupa Birliği tarafından fonlanan European Leukemia Network’ün kurucu katılımcısıdır. Araştırmalarını Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleştirmektedir. Beş bitkiden geliştirilen “kan durdurucu” projesinde de etkin rol oynamıştır. Türk Hematoloji Dergisi ve UHOD-Uluslararası Hematoloji ve Onkoloji Dergisi’nin Yardımcı Editörü olan Haznedaroğlu, 2002 yılında, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’ndan Bilimsel Tanıtım Ödülü’nü ve ertesi yıl TUSAV’dan İbn-i Sina Tıp Bilimi Ödülü’nü almıştır. Temel klinik ve araştırma alanları hematolojik neoplazmlar, kronik miyeloid lösemi ve hemostazdır. Kuruluşundan bu yana Avrupa Lösemi Net WP4 (CML) üyesidir.

Prof. Dr. Nurdan Tözün Kimdir?

Prof. Dr. Nurdan Tözün, ilk öğretimini Notre Dame de Sion Lisesinde tamamladıktan sonra 1974 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı Fakültenin İç Hastalıkları ABD ‘da uzmanlık ve Gastroenteroloji uzmanlığı eğitimini gördü. Marmara Üniversitesinin(M.Ü) kurucu öğretim üyelerinden olan Dr Tözün 1984’de doçent,1991’de profesör oldu. 1992 yılında, Marmara Üniversitesinde, Türkiye’nin ilk “Gastroenteroloji Enstitüsünü” kurdu ve 16 yıl süreyle bu kurumun müdürlüğünü yaptı. 1995-2001 yılları arasında 2 dönem M.Ü Tıp Fakültesi Dekanlığı yaptı. 2005 yılında ülkesine ve evrensel tıbbın gelişimine verdiği hizmetlerden ötürü Londra’daki Kraliyet Doktorlar Koleji (Royal College of Physicians) ne üye seçildi. 2008 yılında Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı ve kurucu üye olarak uzun yıllar hizmet ettiği Marmara üniversitesi Tıp fakültesi’nden emekli olarak Acıbadem Üniversitesine kurucu üye ve Rektör yardımcısı olarak atandı. Bu görevi 2012 yılına kadar devam etti.Halen Acıbadem Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim dalı Başkanı ve Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Gastroenteroloji bölümünde görevine devam ediyor.

Prof. Dr. Bülent Karadağ Kimdir?

1968 Kilis doğumlu Bülent Karadağ,Tıp eğitimini 1992 de İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fak ültesinden mezun oldu.Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık Eğitimini Zeynep Kamil Hastanesinde tamamlayan Karadağ, Çocuk Göğüs Hastalıkları Yan Dal Uzmanlığını Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde gerçekleştirdi ve Profesör ünvanını da Marmara Üniversitesinde 2011’de almıştır. Ludwig Maximillian Üni̇versi̇tesi ̇ Tip Fakültesi ̇ Ve Royal Brompton Hospital de araştırma görevlisi olarak çalışmış olup European Respiratory Society, Araştırma Bursu,5 European Respiratory Society, Eğitim Bursu, Award for Best Poster in Pulmonology in European Cystic Fibrosis Conference,Türk Toraks Derneği 10. Yıllık Kongresi Mini Sempozyum Ödülü gibi ödül ve bursların sahibi olmaya hak kazanmıştır. İngilizce, Almanca, İtalyanca olmak üzere 3 dil bilen Karadağ, Avrupa Solunum Derneği, Çocuk Göğüs Hastalıkları Derneği, Çocuk Solunum Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneği, Türk Pediatri Derneği ve Türk Toraks Derneğinin de bir üyesidir.Halen Memorial Ataşehi̇r Hastanesi̇nde Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Marmara Üni̇versi̇tesi Tıp Fakültesinde profesör unvanıyla görev yapmaktadır.

Atölyeler

1-Mucizeye Dokunan Eller-2

(kontenjan 15 kişi)

  • Doğum mucizesine şahit olmaya hazır mısınız? 3 bölümden oluşan atölyemizde öncelikle SEAH Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD’dan Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı’nın kısa bir sunumu ve video gösterimi olacak. Ardından gruplar halinde, dönüşümlü olarak maketler üzerinden doğum anlatımı, gebelikte yapılabilecek egzersizler ve plates, ve simülasyon cihazında doğum teknikleri gösterimine katılacağız. Bu benzersiz deneyimin parçası olmak isteyenleri atöylemize bekliyoruz!

2-Simcase

(kontenjan 20 kişi)

  • Genç hekim adayları olarak en çok dikkatimizi çeken branşlardan biri şüphesiz kardiyoloji. Bizler de bu atölyede sizleri simülasyon üzerinden hastasız bir anjiyografi yolculuğuna çıkaracağız. SEAH Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Mustafa Tarık Ağaç ile gerçekleştireceğimiz bu sıradışı atölyede sizleri de aramızda görmek istiyoruz!

3-Hayata Dön!

(kontenjan 20 kişi)

  • Teorik bilgilerinizi pratik uygulamalar ile birleştirmek ister misiniz? Maketler üzerinde temel yaşam desteği, hava yolu açma teknikleri, ileri kardiyak yaşam desteği anlatımı yapılacak atölyemize tüm hayat kurtarmayı öğrenmek isteyenleri bekliyoruz!

4-Adli Tıp

(kontenjan 20)

  • Adli tıbbın sadece ölülerle ilgilenen bir bilimdalı olduğunu düşünüyorsanız fikrinizin değişmesine hazır olun! Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Sakarya Şube Müdürü Dr. Erkut Ragıp Bulut ile beraber adli tıbbın gizemli ve heyecanlı dünyasına gireceğimiz atölyemizde, Adli tıp nedir, nelerle ilgilenir? Bilmediğimiz yönleri nelerdir? Ölü muayenesi nasıl yapılır? Adli rapor nasıl hazırlanır? gibi pek çok sorunun yanıtlarını bulacağız. Merak ettiğiniz diğer her şey için atölyemize katılın!

5-İğnesiz Akupunktur

(kontenjan 20-30 kişi, atölye 1 saat. 1 saat sonunda katılımcılar Klinik Farmakoloji atölyesine geçecekler.)

  • İğnesiz akupunktur tekniği, akupunktur noktalarının parmakla uyarılması ile meridyenlerdeki enerji dengesizliklerinin giderilmesi prensibine dayanır. Bu sayede bedenimizdeki enerji akımları yeniden düzenlenir ve bizleri fiziksel rahatsızlıklara kadar götüren enerji akım bozukluklarının ortadan kalkması sağlanır.
  • Atölyemizde baş ağrısı, anksiyete, obezite, romatizmal ağrı, kabızlık, noktüri, uykusuzluk, bel ağrısı, boyun ve sırt ağrıları, emosyonel huzursuzluklar, çarpıntı, hiperasidite gibi hastalıkların tedavilerinden bahsedilecek.
  • Dr. İbrahim Tekeoğlu ile yapacağımız bu aydınlatıcı atölyede sizleri de aramızda görmek istiyoruz!

6-Hipnoz

(kontenjan 20)

  • Hipnoz, insanlık tarihi ile başlayan çeşitli trans durumlarını tanımlayan bir kavramdır. Tıbbi uygulamalara girişi A. Mesmer ile başlamış, Charcot, Freud gibi ruh sağlığı ile ilgilenen hekimler ile tanınır hale gelmiştir. Hipnoz kelimesi her ne kadar adını Yunan Mitolojisinde uyku tanrısı olarak bilinen ”Hypnosis”ten alsa da uyku ile bir ilişkisi yoktur. Hipnoz, farklı bir bilinç durumu olarak tanımlanmaktadır. Hipnoz uygulanan kişinin tüm dikkati hipnoz uygulayan kişinin veya zihinsel uyaranların üzerinde yoğunlaşır. Bu durum günlük hayatımızda bir şeye çok odaklandığımızda (ya da hayallere daldığımızda) başka şeyleri duymamamıza çok benzer bir olgudur. Hipnoz uygulamaları için çeşitli yöntemler vardır.
  • Atölyemizde SEAH Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD’den Doç. Dr. Ahmet Bülent Yazıcı ile hipnoz hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra hipnozun uygulanışını gösteren birkaç uygulama yapacağız. Sizleri de bekliyoruz!

7-Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka

(kontenjan 20)

  • Geleceğin Tıbbı adını layıkıyla yaşatmak adına AR, VR ve yapay zekadan tabi ki bahsedeceğiz! İstanbul Tıp Fakültesi’nden ”Bilim Ödülü” ile mezun olan, 2014 yılında Harvard Medical School, 2015 yılında Stanford Medicine’de staj yamış, şu an tıbbi çizimler, 3D animasyonlar VR-AR ve diğer teknolojilerin tıp alanındaki uygulamalarına yönelik çalışamalar yöneten Yesil Science girişiminin kurucusu, Eczacılık ve İlaç Derneği yönetim kurulu üyesi Dr. Yusuf Yeşil’in bilgilendirme sunumunu dinleyebileceğiniz, AR teknolojisiyle birleştirdiği modelini telefon kamerasından gözlemleyebileceğiniz atöylemizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız!

8- Çocuk İstismarına Yaklaşım

(kontenjan sınırsız)

  • Toplumumuzda malesef sık karşılaştığımız ciddi bir sorun olan çocukluk çağı cinsel istismarlarına biz hekimler olarak nasıl yaklaşmalıyız? Sergileyeceğimiz tutum nasıl olmalı? Adli rapor nasıl yazacağız? sorularını Doç. Dr. Serhat Nasıroğlu ile cevaplayacağız.
  • İstismar öyküsünü anlatan bir çocukla nasıl konuşması gerektiğini öğrenmek istiyorsanız atölyemize bekliyoruz.

9-Periferik Yayma ve Gram Boyama

(kontenjan 20 kişi)

  • Pek çok hastalığın tanısında bizlere yardımcı olan periferik yayma ve gram boyamayı kendiniz yapabilmek ister misiniz? Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karabay ve Mikrobiyoloji AD’dan Doç. Dr. Mehmet Köroğlu ile hekimlik hayatımızın her alanında bizlere faydası dokunacak bu bilgileri öğrenmek için sizleri atölyemize bekliyoruz!

10-EKG

(kontenjan 20)

  • Kendine bir iyilik yap ve bugün EKG öğren! Hekimlik hayatımızın her döneminde kullanacağımız EKG nasıl çekilir? EKG ile tanı koyabileceğimiz patolojiler nelerdir? Bunları EKG’de nasıl tanırız? Sizin kafanız da bu sorularla dolu ise doğru yerdesiniz! SEAH Kardiyoloji uzmanı Dr. Arş. Gr. Murat Aksoy ile gerçek vakalar üzerinden EKG okumaları yapacağımız, interaktif sürecek, tüm sorularınızın cevabını bulacağınız atölyemize katılmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!

11-Medikal İllustrasyon

(kontenjan 20)

(katılımcıların atölyeden yararlanabilmesi için temel resim yeteneği sahibi olmalarıi karakalem ile gördükleri objelerden desen çizebilmeleri, temel anatomi bilgisi sahibi olmaları gerekmektedir.)

(kurşun kalem, resim kağıdı, silgi kongre tarafından temin edilecek)

  • Board sertfikalı tıp ressamı, Board of Certicifation of Medical Illustrators daimi üyesi, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sınav ile Medikal illüstrasyon’un kısa tarihçesi, temel teknikler ve uygulama örnekleri, kısa bir eğitim programı ile başlayan atölyemizde anatomik metaryalden çizim yapma ve çiziminizin Prof. Dr. Ahmet Sınav tarafından değerlendirilmesi imkanını elde edeceksiniz! Çizime yeteneği olan tüm meslektaşlarımızı atölyemize bekliyoruz!

12- Kırığa Yaklaşım

(atölye 1 saat. Katılımcılar 1 saatin sonunda Klinik Farmakoloji atölyesine geçecek. 2 kez yapılacak. 2. turda Klinik farmakolojiden çıkan katılımcılar gelecek)

(kontenjan 20/20)

  • Kırığa yaklaşım atölyemizde, Dr. Öğr. Üyesi Levent Bayram ile günlük hayatta ve acil serviste bir kırıkla karşılaştığımızda yapmamız gerekenler hakkında bilgi verilecek, ardından uygulamalı olarak alçı ve atel yapımı gö Birçok tıp branşına faydalı olacak bu atölyeye hepinizi bekliyoruz!

13-Klinik Farmakoloji

(atölye 1 saat. Katılımcılar 1 saat sonunda Kırığa Yaklaşım atölyesine geçecek. 2 kez yapılacak. 2. turda Kırığa Yaklaşım atölyesi ve İğnesiz akupunktur atölyesinden çıkan katılımcılar gelecek)

(kontenjan 20/40)

  • 6 sene boyunca aldığımız teorik eğitimleri mezun olduğumuzda pratiğe dökmekte sıkıntı yaşamaktan endişeleniyor musunuz? Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD’dan Dr. Gürkan Muratdağı tecrübelerini paylaşmak için bizimle! Akut farenjit, tonsillit, otit gibi 1. basamak sağlık hizmetlerinde sıklıkla karşımıza çıkacak solunum sistemi hastalıklarını nasıl tanıyacağımız, tedavisini nasıl düzenleyeceğimiz ve reçeteyi nasıl yazacağımızı öğreneceğimiz atölyemize katılımlarınızı bekliyoruz!

14-UMKE Hayat Kurtarıyor

(kontenjan 25 kişi)

  • Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), doğal afetlerde hayat kurtaran Türk ekiplerinden biridir ve gönüllü sağlık çalışanlarından oluşur. Atöylemizde sizleri UMKE hakkında bilgilendirecek, hasta paketleme ve taşıma işlemlerini uygulamalı şekilde öğrenmenizi sağlayacağız. Umutların tükendiği anda orada olmak dileğiyle!

15-Cerrahi Sütur ve Düğüm Teknikleri

(kontenjan 20 kişi)

  • Sütur atma, sadece geleceğin cerrahları için değil, acil serviste, aile hekimliğinde çalışacak tüm doktorlar için hatta hekimlik hayatımızın her evresinde mutlaka bilinmesi gerekenler arasında-yani hepimiz için! Sakarya Üniversitesi Genel Cerrahi AD Gastroenteroloji Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Volkan Öter ve Dr. Öğr. Üyesi Zülfü Bayhan ile 3 farklı tipte sütür atma ve cerrahi düğüm tekniklerini uygulamalı olarak öğreneceğiniz atölyemize hepinizi bekliyoruz!

16-Spekulum Takma ve HPV Taraması

(kontenjan 20 kişi)

  • HPV, cinsel yolla bulaşan ve kadınlarda serviks kanseri riskini yaklaşık 200 kat artıran bir virüstü 30-65 yaş aralığındaki kadınların HPV açısından taranması önerilmektedir. Ülkemizde bu taramalar Aile Hekimleri tarafından yapılmaktadır. Geleceğin hekimleri olarak bizler HPV taraması nasıl yapılıyor bilmeliyiz. Sakarya Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD’dan Doç. Dr. Nermin Akdemir ile spekulum takılması, smear alınması, mikroskopta sitolojik olarak incelenmesi konularında eğitim alacağımız atölyemize katılımınızı bekliyoruz!

Sosyal Program

Kongremizin sosyal programında eğlenceye doymaya hazır mısınız?
Sosyal programımızda sizlere rafting ve paintball seçeneklerini sunuyoruz.

Rafting ile Melen Çayı’nın serin sularında heyecan dolu anlar yaşayabilme imkanı yakalayabilirsiniz. Keyifli rafting parkuru ile güzel tecrübeler ve anılar kazanacağınız bu fırsatı kaçırmak istemeyeceksiniz.

Paintball seçeneğimizle adrenalin dolu anlar yaşayacaksınız. Sizlere eğlence ve aksiyonu aynı anda yaşama imkanı sunuyoruz. Takım ruhunu, stratejiyi ve rekabeti doruklarında yaşayacaksınız.

Gala Gecesi

21 Nisan Pazar akşamı Sapanca Gölü manzarası eşliğinde ilçenin en köklü tesislerinden biri olan Özkum Restorantta Gala Yemeğimiz gerçekleşecektir. Sapanca Gölü üzerinde bir geminin güvertesinde yemek yiyormuşsunuz hissine kapılacağınız ve geniş bir bahçeyi de içinde barındıran bu mekanda canlı müzik eşliğinde zengin bir menü ile başlangıcın ardından eğlenceli etkinliklerimiz olacaktır. Değerli hocalarımızın da katılacağı gala yemeğimizde uzmanlıkları hakkında fikir alıp hocalarımız ile sohbet etme imkânı bulabilirsiniz.