Onur Konuklarımız
Prof. Dr. Emin KANSU
Dr. Kansu, 1970 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi’nden “İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü” ile mezun olmuştur. 1971-72 yılları arasında New Jersey Medical College’da Dahiliye Internliği, 1972-80 yılları arasında Thomas Jefferson Üniversitesi’nde İç Hastalıkları uzmanlığı, Hematoloji ve İmmünoloji yandal uzmanlıkları ile klinik ve araştırma eğitimlerini tamamlayarak 1980 yılında Hacettepe Tıp Fakültesine dönmüştür. Aynı yıl Doçent ve 1988 yılında Profesör olan Dr. Kansu, H.Ü. Kanser Enstitüsü’nün kuruluşundan itibaren görev almış, Temel Onkoloji ABD Başkanlığı, Kanser Enstitüsü Müdürlüğü ve Kök Hücre Bilimleri Anabilim Dalı başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
Dr. Kansu, 1992-1996 yılları arasında YÖK üyeliği yapmış ve Hacettepe Üniversitesi’nden 2014 yılında emekli olmuştur. Dr. Kansu, TÜBA Şeref Üyesidir ve kendisinin TÜBİTAK Teşvik ve Bilim Ödülleri, Eczacıbaşı Bilim Ödülü, Sedat Simavi-Sağlık Bilimleri Ödülü ile Hacettepe Üniversitesi Bilim Üstün Başarı Ödülleri bulunmaktadır. 2014 – 2018 Yılları arasında Enternasyonel Hematoloji Derneği (ISH) Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Dr. Kansu, Philadelphia’da Thomas Jefferson Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümünde “Adjunct Professor” kadrosunda görev yapmaktadır.
Dr. Kansu’nun ilgi alanları arasında kök hücre transplantasyonu, hematopoez biyolojisi, kronik graft -versus- host hastalığı, bilimsel araştırmalar ve etik konuları bulunmaktadır.
Prof. Dr. Goncagül HAKLAR
Prof. Dr. Goncagül Haklar 1966 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra, 1983 yılında başladığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldu. Uzmanlık eğitimine 1990 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalı’nda başladı. 1994 yılında aldığı uzmanlıktan sonra, aynı bölümde 1998 yılında Doçent, 2003 yılında Profesör oldu. Prof. Haklar’ın uluslararası dergilerde yayınlanmış 113, ulusal dergilerde yayınlanmış 22 makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş 284 bildirisi, yurtiçi ve yurtdışında yaptığı 45 konferans konuşması ve yazdığı 19 kitap bölümü mevcuttur. Ayrıca, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından verilen 27 ödülün sahibidir.
Prof. Dr. Goncagül Haklar, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı klinik ve eğitim sorumlusu olarak çalışmaktadır. Meslek hayatı boyunca binlerce öğrencinin yetişmesine katkıda bulunmasının yanı sıra, 43 tıbbi biyokimya uzmanı yetiştirmiştir. Yoğun iş temposu dışında gezi yazıları yazmakta, gezi ve tarih seminerleri vermekte, resim yapmakta ve fotoğraf çekmektedir.
İlk kitabı Geze Yaza Bi’ Dünya 2022 yılında yayımlanmıştır.
Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Uğur Haklar ile evli olup, mimar Deniz Haklar ve inşaat mühendisi Onur Haklar’ın annesidir.
Prof. Dr. M. Sühan AYHAN
1969 yılında Ankara’da doğdu. 1986 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında mezun oldu. 1992–1998 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’nda, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanlık Eğitimi aldı.
1998–1999 yılları arasında, Amerika Birleşik Devletleri, Cleveland, Ohio’da, The Cleveland Clinic Foundation, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniğinde 1 yıl boyunca deneysel mikrocerrahi alanında fellowluk yaptı. 2000 yılında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı’na Öğretim Görevlisi olarak atandı. Aynı üniversitede 2001 yılında Yardımcı Doçent oldu. 2002 yılında Stephen S. Kroll Bursu ile 3 ay süreyle Belçika’daki Gent Üniversitesi Plastik Cerrahi Kliniğinde “Perforatör flepler ve meme rekonstrüksiyonu” alanında klinik fellow olarak çalıştı. 2004 yılında Doçent ünvanı kazandı. Nisan 2010’da Profesör olarak atandı. 2007-2011 yılları arasında El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanlığı, 2004-2012 yılları arasında Koordinatörler Kurulunda Başkoordinatör Yardımcılığı görevi yaptı. Aynı zamanda 2004-2010 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde Klinik Beceri Eğitimi Kurulu Başkanlığını yürüttü. Şubat 2022’den bu yana Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdürmekte; üniversitedeki görevinin yanısıra 2010 yılından bu yana serbest hekimlik yapmaktadır.
Yurt dışı ve yurt içi olmak üzere toplam 139 bilimsel makalesi, bu makalelere yapılan 800’e yakın atıfı, 7 adet kitap bölümü yazarlığı, 1 adet kitap bölümü çevirisi ve 2 adet kitap çevirisi olan Dr. Ayhan’ın H-indexi 17’dir. Aynı zamanda Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği, Yara Bakım Derneği gibi ulusal ve European Association of Plastic Surgeons (EURAPS), Pyrenean Club of Plastic Surgeons gibi uluslararası derneklerin üyesi olan Dr. Ayhan, 2006-2016 yılları arasında Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği’nde, 2008-2016 yılları arasında Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmış; 2014-2016 yılları arasında Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Başkanı, 2018-2021 yılları arasında da Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı olarak görev yapmıştır.
Klinik ilgi alanları arasında estetik ve rekonstrüktif meme cerrahisi, estetik ve rekonstrüktif burun cerrahisi, yüz, gövde ve ekstremitelerin estetik cerrahisi, post-onkolojik ve post travmatik rekonstrüksiyon, mikrocerrahi; akademik ilgi alanları içinde tıp eğitimi, klinik beceri eğitimi, mikrocerrahi eğitimi bulunmaktadır.
Prof. Dr. Murat Aksoy
Dr. Murat Aksoy 11.09.1970’te İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini sırası ile Şişli Terakki Lisesi Levent İlköğretim Okulu’nda ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1994’te mezun olarak tıp doktoru unvanı aldı. Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nde 1999’ta tamamladı. 2004-2005 arasında Henri Mondor Hastanesi Damar ve Endokrin Cerrahisi Servisi’nde, Fransa’da çalıştı. 2006’de doçentve 2013’te profesör oldu.Dr. Murat Aksoy yurtiçinde ve yurt dışında faaliyet gösteren damar cerrahisi derneklerinde görev yapmıştır. Damar cerrahisi konusunda yurtdışında ve yurtiçinde basılmış kitap bölümleri, makaleleri ve kongre sunumları bulunmaktadır. Bunların yanı sıra halk sağlığı konusunda yayınlar yapmakta olup “Doktorum Yanımda-Zamane Hastalıkları” ve “100 Yıllık Yaşam için 50 Öneri” kitaplarının yazarıdır. Literatür Aktüel dergisin editörlük yapmıştır.Görsel medyada program sunucusu, editör olarak yer almaktadır. Türkiye’de Kanal D, Kanal 24, NTV, Habertürk ve TV360’da; KKTC’de BRT’de sağlık programları yapmıştır. Halen Star TV’de “Murat Aksoy’la Haftasonu” adlı programın moderatörlüğünü yürütmektedir. Sağlık konusunda bilgilendirme çalışmaları dijital ortamda websitesi ve Youtube kanalı üzerinden de devam etmektedir.Ana hobisi müziktir. Doktorlardan oluşan Kord Vokal adlı grup 10 yıldır devam etmektedir ve Dr. Murat AKSOY grubun solistliğini yapmaktadır.Halen Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp-Damar Cerrahisi bölümünde ve Maçka Emar Polikliniği’nde çalışmaktadır.Dr. Murat Aksoy, İlay Aksoy (51y) ile evli ve iki çocuk babasıdır (Melisa (19y) ve Tibet (15y)). Çok iyi derecede İngilizce, iyi derecede Fransızca ve orta derecede Almanca konuşmakta ve yazmaktadır.